Etanol.nu
http://www.etanol.nu/forum/

Toyota Carina E
http://www.etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=10&t=15
Sida 1 av 1

Författare:  Blimblom [ ons 06-12-20 23:11 ]
Inläggsrubrik:  Toyota Carina E

Är det någon som har testat konvertera en Toyota med 3SFE motor till etanol? De outgrundliga vägarna har lett mig in på det här forumet efter många om och men.
Tips?

//Robban

Författare:  torbjorn [ tor 06-12-21 21:31 ]
Inläggsrubrik: 

Få se, 3S-FE, jag antar att det är en bil från slutet av 80-talet, med katalysator?
Jag vill minnas att folk har skrivit på gamla forumet om konvertering av den motortypen. Själv har jag ingen egen erfarenhet av den, men insprutningssystemet (en tidig variant av Nippondenso/Toyota "TCCS") är mycket konventionellt uppbyggt. Såväl de vanliga piggybacksystemen som konvertering med höjt bränsletryck bör fungera bra.

3S-FE-motorn har en separat kallstartventil för att ge kallstartbränsle, den styrs av en s k termotidkontakt. För att underlätta kallstart på E85 kan det vara lämpligt att ordna en strömbrytare (återfjädrande) för att slå till kallstartventilen längre tid och på det sättet ge mer kallstartbränsle.

Författare:  Blimblom [ tor 06-12-21 22:46 ]
Inläggsrubrik: 

den är från -92 med katalysator... den har inte kallstartventil med termotidgivare, den har en lös mapsensor på torpedväggen... det är just kallstarterna jag oroar mig lite för...

Författare:  torbjorn [ fre 06-12-22 23:01 ]
Inläggsrubrik: 

Ok, den här lösningen med "kallstartmotstånd" som kopplas i serie med motortempgivaren bör ha förutsättningar att fungera bra annars.

Författare:  Peter [ lör 06-12-23 07:47 ]
Inläggsrubrik: 

Ja dessa kallstartsmotstånd är numer en tämligen utprövad och i dom flesta fall fullt fungerande, så det bör inte finnas allt för många "om och men".
Sedan med "vinterbränslet" E75 så torde kallstartsproblemen överhuvudtaget vara borta, utan varken motorvärmare, kallstartsmotstånd osv.

"mer än 9 år & problemfria 14000 etanolmil med konverterade fordon och året runt"

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/