Etanol.nu
http://www.etanol.nu/forum/

Välja ut mackar längs "vägen"
http://www.etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=16&t=1115
Sida 1 av 1

Författare:  aryan [ ons 07-06-27 11:46 ]
Inläggsrubrik:  Välja ut mackar längs "vägen"

Databasen får fler och och fler mackar och man kanske bara vill veta/se mackar längs vägen. Än så länge har jag inte bygt några avancerade funktioner i söksidan för att filtrera mackarna t ex bara längs E4:an mellan Stockholm och Helsingborg.

Men jag har nu upptäckt ett sätt som fungerar fint. Gratis programmet GPSBabel kan filtrera waypoints så att de ligger inom x km (som man väljer själv ifrån en linje/polygon som de kalla "arc". GPSBabel kan skriva en ny GPX fil eller andra format, även för Google earth eller så kan man titta på GPX resultatet med http://www.gpsvisualizer.com/

Den allra enklaste lösning är alltså att göra en fil med start och endposition och välja tillräkligt stor avstånd från fågelvägslinjen så att vägen faller inom området.

Om man vill göra en exaktare sökning längs med en rutt så är det lite komplicerader med går det också med google maps och http://www.elsewhere.org/journal/gmaptogpx/

Först gör man ett bokmärke som det står på siten ovan, sedan använder man hitta vägbeskrivning i http://maps.google.com/ och välj sedan bokmärket som man nyss skapade. Då får man en fil med alla "hörnpunkter" längs vägen som man med en text editor tar ut lat och lon koordinater som ligger i par, ett par per rad t ex så här:
Kod:
51.97973 5.9124
51.97871 5.91264
51.97828 5.91438
51.97824 5.91569
med och sparar som en text fil som passar filterfunktionen i GPSbabel.

Detta kanske låter invecklad men det är inte så illa som det låter (tycker jag) och man kan så precis få det tankstationer i en lista eller GPS som man vill ha..

/Aryan

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/