Etanol.nu

Forum för föreningen etanol.nu
Aktuellt datum och tid: sön 20-09-20 18:23

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Gas eller etanol?
InläggPostat: fre 07-09-07 09:28 
Offline
Forummoderator

Blev medlem: mån 07-01-01 20:57
Inlägg: 6005
Ort: Hindås
Några argument:

Det finns många problem med ett gassamhälle.

1. Det tenderar att bara bli naturgas i nätet när inte biogasproduktionen beräknas räck till mer än några bussar i storstäderna.
2. Biogas och naturgas är till nästan 100% metan, en mkt värre växthusgas än CO2- hur går det med läckage? Sprider man ut denna allvarliga gas på många små och slarviga förbrukare så ökar risken för stora mängder små-läckage. Var det inte växthuseffekten som var det ursprungliga problemet?
3. Ett gassamhälle är verkligen att bygga fast oss med dyra investeringar i infrastruktur och fordon, precis vad svenska gasföreningen hoppas på...
4. Vätskeformiga bräsnlen är överlägsna när det gäller energitäthet.
5. Det finns så många olika vätskeformiga alternativ att det absolut är vad som bör forskas på för fordon. Gas kan vi använda i kraftvärmeverk i städer (lämpligt med tanke på att kärnkraften måste fasas ut förr eller senare) samt möjligen i stadsbussar och sopbilar i närheten av biogasverken. Mkt mer räcker det inte för ändå.
6. Mkt stora lobbying insatser görs nu mot etanol, undrar varför.
Te.x försöker Volvo AB att "glömma" hur bra sockerrörsetanol är i sina jämförelser mellan olika alternativa bränslen, man tar bara upp vete- och trä-baserad etanol. Varför?:
http://www.volvo.com/group/sweden/sv-se ... iteria.htm
7. Konstigt att en annan svensk tillverkare gör en så radikalt annan bedömning: Scania bedömer etanol som det mest lovande framtidsbräsnlet, både på kort och lång sikt. http://live.dotcom.scania.com/Images/P0 ... 130777.pdf
8. U-ländernas framtid: Det är snarare så att de flesta av dagens u-länder har de problem de har pga i-ländernas överproduktion av livsmedel som dumpas till låga priser i u-lönderna. Deras jordbruk har däför slagits ut till stor del.
Fanns det efterfrågan på något som gick bra att odla i u-länder, tex sockerrör!, så skulle det kunna lyfta hela länder ur misär.
Det går bra att odla sockerör i nästan alla u-länder, inte bara där det växer regnskog. Och i Brasilien är det sojaodlingen som står för regnskogsskövlingen, inte sockerrören.
9. Biobränsle är ihopsamlad solenergi, varför inte samla den på de ställen solen skiner mest, med den bästa solfångaren vi har, sockerröret?
10. Många av dagens oljeländer skulle kunna finna en naturlig övergång från fossil till biobräsnlen om de började odla sockerrör. Kan undvika en del otrevliga konflikter och sprida ut antalet bräsnleproducerande länder så att dagens kartellbildning omöjliggörs.

_________________
http://direktdemokraterna.se
Myndigförklara dig själv.


Dela på FacebookDela på TwitterDela på TuentiDela på SonicoDela på FriendFeedDela på OrkutDela på DiggDela på MySpaceDela på DeliciousDela på TechnoratiDela på TumblrDela på Google+
Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011