Etanol.nu

Forum för föreningen etanol.nu
Aktuellt datum och tid: sön 20-04-05 13:27

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 09-12-13 14:03 
Offline

Blev medlem: lör 08-09-20 17:50
Inlägg: 99
Ort: Göteborg
Tack för informationen "nyfiken".

Det hade visst tidigare inte tagits formellt beslut om den femåriga skattebefrielsen för "miljöbilar" registerarde efter 1 juli 2009 och i beslutet nu står inget om en begränsning på fem år. Skall man tolka det som att Riksdagen beslutade om evig skattebefrielse?

Citat:
Personbilar med bättre miljöegenskaper, så kallade miljöbilar, befrias från fordonsskatt. Ändringen träder i kraft den 1 januari 2010 och omfattar bilar som tas i bruk första gången från och med den 1 juli 2009.


Dela på FacebookDela på TwitterDela på TuentiDela på SonicoDela på FriendFeedDela på OrkutDela på DiggDela på MySpaceDela på DeliciousDela på TechnoratiDela på TumblrDela på Google+
Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 09-12-13 15:33 
Offline

Blev medlem: lör 08-09-20 17:50
Inlägg: 99
Ort: Göteborg
Citat:
I avsnitt 8.5 föreslås skattebefrielse från fordonsskatt för personbilar med bättre miljöegenskaper. Personbilar som tas i bruk för första gången fr.o.m. den 1 juli 2009 befrias från fordonsskatt om de uppfyller avgaskraven i miljöklass 2005 eller miljöklass El och har koldioxidutsläpp som inte överstiger 120 gram per kilometer eller har en begränsad förbrukning av drivmedel eller elektrisk energi. Uppgift om bilens koldioxidutsläpp eller bränsleförbrukning vid blandad körning används vid bestämmandet av om kraven är uppfyllda. Bilar med etanol- eller gasdrift som saknar typgodkännande för driften omfattas av skattebefrielsen om bilens tillverkare eller generalagent kan visa att de uppställda kraven är uppfyllda. En automatväxlad bil omfattas av skattebefrielsen även om den inte uppfyller kraven vad gäller förbrukning av etanol eller gas om motsvarande manuellt växlad bil uppfyller dessa krav. Från den 1 januari 2011 måste en personbil uppfylla de strängare avgaskrav inom EG som benämns Euro 5 för att skattebefrias. Skattebefrielsen ges under en tidsperiod om fem år från det att bilen tagits i bruk. Skattebefrielsen träder i kraft den 1 januari 2010 och de skärpta avgaskraven den 1 januari 2011.


Jo, skattebefrielsen är begränsad till 5 år.

Intressant att notera är att avgaskravet för att klassas som miljöbil höjs den 1 januari 2011 från Euro 4 till Euro 5, vilket innebär att flertalet av de miljöbilar som tillverkas idag relativt snart måste uppgraderas till Euro 5 för att inte bli svårsålda om ett år.
Framtiden lär utvisa hur många av dagens miljbilar (etanol, gas, eller 120-grammare) som hinner uppdateras i tid för att undvika att det står osålda Euro 4-bilar i bilhallarna den 1 januari 2011, det är ju trots allt bara ett år tills dess.
Mig veterligen har ännu ingen Euro 5-klassad "Flexifuel" sett dagens ljus och flertalet 120-grammare är heller inte Euro 5'or.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 21 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011