Etanol.nu

Forum för föreningen etanol.nu
Aktuellt datum och tid: sön 20-04-05 15:20

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: fre 12-03-02 12:52 
Offline
Forummoderator

Blev medlem: mån 07-01-01 20:57
Inlägg: 6004
Ort: Hindås
http://se.scania.com/media/pressreleases/N12005SV.aspx

Citat:
Scania ställer om till fossilfritt bränsle för egna transporter

Scania tar ännu ett steg i arbetet med att minska klimatpåverkan från den egna verksamheten. Med förnybar bioetanol som drivmedel istället för fossil diesel minskar de klimatpåverkande koldioxidutsläppen från Scanias interna godstransporter i Södertälje med cirka 70 procent. De 8 etanollastbilar som nu sätts i trafik bidrar till en minskning motsvarande de årliga CO2-utsläppen från 12 normalvillor som värms med fossilbaserad elenergi.

– Som leverantör av transportlösningar är det viktigt att vi själva är i frontlinjen för de hållbara alternativen och visar att hållbarhet och effektivitet går hand i hand, säger Anders Nielsen, chef för Scanias produktion och logistik.

Scania har idag ett en serie klimat- och energieffektiva produkter och tjänster – Ecolution by Scania – som hjälper transportörer att minska sina koldioxidutsläpp och maximera intjäningen för sin lastbils- och bussverksamhet. Ecolution by Scania är en helhetslösning med optimerade fordon, förarträning och fortlöpande uppföljning av såväl fordon som förare. I distributionstrafik ger en övergång till fordon som drivs med biobränsle en betydande minskning av klimatpåverkan.

I Södertälje använder Scania främst lastbilar för transporterna av gods mellan olika bearbetnings- och monteringsverkstäder. Denna interna godstrafik har nyligen tagits över av Scania Transportlaboratorium, ett helägt dotterbolag till Scania som i yrkesmässig trafik testar och utvärderar fordonsegenskaper och prestanda. I uppdraget ingår även att utveckla och följa upp verksamhetens förare när det gäller ekonomisk och trafiksäker körning.

– Genom satsningen på etanoldrift visar Scania på de hållbara lösningar som redan med dagens teknik – här och nu – går att åstadkomma, säger Anders Nielsen.

För att bidra till ökad tillänglighet till förnybara bränslen för kommersiella fordon kommer Scania senare i vår att öppna en publik bränslestation i Södertälje med pumpar för biobränslena RME, ED95 (etanol) samt biogas.

För ytterligare information, kontakta Urban Wästljung, Environmental Affairs,
tel. 08 553 836 74, eller e-post urban.wastljung@scania.com.

_________________
http://direktdemokraterna.se
Myndigförklara dig själv.


Dela på FacebookDela på TwitterDela på TuentiDela på SonicoDela på FriendFeedDela på OrkutDela på DiggDela på MySpaceDela på DeliciousDela på TechnoratiDela på TumblrDela på Google+
Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 17 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011