Etanol.nu

Forum för föreningen etanol.nu
Aktuellt datum och tid: sön 20-07-05 20:54

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: fre 15-04-17 09:43 
Offline
Forummoderator

Blev medlem: mån 07-01-01 20:57
Inlägg: 6004
Ort: Hindås
Inget annat än en ren skandal!:
https://www.svebio.se/blogg/eu-parlamen ... -landsbygd

Lettlands landareal är på 6 miljoner hektar, tidigare fördelat på hälften skog och hälften åker. Alltså 3 miljoner hektar åker. Vid EU-inträdet fick man bara räkna med 2 miljoner hektar åker som man kunde få stöd för. Man odlar spannmål och oljeväxter på kanske en tredjedel av den arealen idag. Omkring 600 000 hektar är gräsmarker som i bästa fall betas, men där man till större delen bara slår av gräset för att hålla marken öppen och få stöd.

En del av den övergivna åkermarken planteras nu med skog, men mycket ligger bara för fäfot eller buskas igen.

Lettland skulle naturligtvis kunna odla mycket mer, och med en positiv jordbrukspolitik med odling av energigrödor och andra råvaror för en förnybar bioekonomi skulle den lettiska landsbygden kunna få nya inkomstmöjligheter istället för att sjunka ner i avfolkning och depression. På andra sidan gränsen i Ryssland är läget lika illa eller värre. En satellitstudie för ett par år sedan visade att det finns omkring 30 miljoner hektar övergiven åkermark i Ryssland. I vissa regioner har mer än 80 procent av åkermarken övergivits.

EU-parlamentet för en defensiv och destruktiv politik kring biodrivmedel, som innebär att vi 2020 fortfarande kommer att ha långt över 90 procent fossila drivmedel i transportsektorn. Den höga andelen fossilt kommer delvis att döljas med invecklad dubbelräkning.

Citat:
De svenska politikerna jamsar med. Den gröna gruppen i parlamentet har blivit biodrivmedlens fiende nummer ett och deras ledare säger att dagens biodrivmedel helst skulle avskaffas helt. Förslagen om att gynna så kallade avancerade biodrivmedel kan beskrivas som patetiska. En frivillig kvot på 0,5 procent är närmast ingenting, och parlamentet formulerar långa och verklighetsfrämmande listor om önskade råvaror som inkluderar alger och bakterier (!), samtidigt som man bannlyser fungerande jordbruksgrödor. I parlamentspalatsen i Bryssel och Strassbourg är man mycket långt från verkligheten på den lettländska landsbygden.

PS. Det möte jag skrev om på bloggen 7 april, som skulle hållas 28 april i Bryssel, och där en rad miljöorganisationer tänkte kräva att biobränslen ska behandlas på samma sätt som fossila bränslen i utsläppsrättshandeln, det mötet har nu plötsligt inhiberats. Vi vet inte vad det beror på. Kanske interna motsättningar inom de organisationer som stod bakom inbjudan.

Folkpartiet och alla fossilister håller på att vinna :-(

_________________
http://direktdemokraterna.se
Myndigförklara dig själv.


Dela på FacebookDela på TwitterDela på TuentiDela på SonicoDela på FriendFeedDela på OrkutDela på DiggDela på MySpaceDela på DeliciousDela på TechnoratiDela på TumblrDela på Google+
Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011