Etanol.nu
http://www.etanol.nu/forum/

Blandtanka Golf mk1 GTD -83
http://www.etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5219
Sida 1 av 1

Författare:  geraldgee [ fre 09-07-31 08:02 ]
Inläggsrubrik:  Blandtanka Golf mk1 GTD -83

Har en Golf GTD -83 turbo diesel med förkammare alltså om jag har fattat allt rätt. Vågar inte riktigt hälla i biodiesel med tanke på riskerna med metanolen osv. Sitter nog en del avlagringar i bränslesystemet efter 53000 mil. :? Jag är dock lite sugen på att testa o blandtanka den med rapsolja. Alltså vanlig diesel och rapsolja. Hur mycket vågar man hälla på. Kan jag få några komplikationer typ att det "kläggar igen" i cylindrarna när motorn kallnar eller håller sig allt tillräckligt lättflytande när man blandtankar säg 50-50.

Författare:  nyfiken [ fre 09-07-31 08:38 ]
Inläggsrubrik:  Biodiesel

Om just ditt projekt, vet jag inte så mycket, men om du går in här:
http://www.drevia.se/ så kan du läsa lite vad Volvo Penta säger om biodiesel.
Drevias sida har dessvärre bara länk till hemsidan, så man få klicka sig vidare själv. Gå in på Tips, och gå vidare till Bränslerelaterade frågor.

Detta är nu vad Volvo Penta tycker utfrån deras erfarenheter, och det kanske inte är rakt överförbart med ditt projekt. Men vissa likheter måste det ju ändå förekomma. I alla fall så att du kan få en av många åsikter när du senare skall sammanställa och utvärdera.

Författare:  magnul [ fre 09-07-31 09:08 ]
Inläggsrubrik: 

Er det hjemmelaget biodiesel du snakker om? Jeg vil ikke anta at det er noe nevneverdige rester av metanol i kommersiell RME.

Författare:  geraldgee [ sön 09-08-02 19:05 ]
Inläggsrubrik: 

Jag talar om att hälla i vanlig diesel och sedan hälla i rapsolja. Har läst att en del andra har gjort så med gott resultat och nu undrar jag om man kan våga testa att hälla i låt säga 70% diesel och 30% olja och sedan kanske succesivt öka inbladningen av rapsolja. Motorn är ju en gammal IDI alltså indirekt isnputning (förkammare).

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/