Etanol.nu
http://www.etanol.nu/forum/

För den som har pengar - Fisker Karma
http://www.etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=23&t=2538
Sida 1 av 1

Författare:  Laban [ fre 08-03-14 11:13 ]
Inläggsrubrik:  För den som har pengar - Fisker Karma

http://www.fiskerautomotive.com/vehicles/features/

Toppfart: 200 km/h
0-100: 6s

EV räckvidd: 8 mil

Allt för det facila priset av 80 000 $

Lite svensk info:

http://www.teknikensvarld.se/nyheter/08 ... /index.xml

Förstår inte riktigt om det är en seriehybrid eller paralellhybrid. Eller om det kanske är möjligt att köra i båda lägena:

Citat:
Det består av en liten bensinmotor som driver en generator som laddar litiumjonbatteriet som i sin tur ger kraft till elmotorn


Samt

Citat:
Det finns två olika körlägen för bilen – Stealth och Sport. I det förstnämnda används endast elmotorn, perfekt för tyst smygkörning i stadstrafiken. I sportläget är det i stället full effekt som gäller. Elmotor och förbränningsmotor hjälps åt och 0-100 km/h går på sex sekunder och toppfarten ligger på 200 km/h.


Ser inte otrevlig ut direkt:

http://www.teknikensvarld.se/view-image ... 9446/b.jpg

Författare:  aryan [ tis 12-03-27 20:18 ]
Inläggsrubrik:  Re: För den som har pengar - Fisker Karma

http://www.svd.se/naringsliv/motor/elbi ... 955337.svd

Citat:
Batterierna tog slut mitt under testet

Den amerikanska batteritillverkaren A123 Systems har beslutat att byta ut alla batteripaket av den typ som företaget levererat till elbilstillverkaren Fisker Automotive. Utbytet av batterierna, vilket inkluderar styrsystemen, beräknas kosta A123 Systems uppe mot 400 miljoner kronor och kommer olägligt eftersom företaget precis håller på att öka produktionstakten i sin helt nya fabrik i Michigan, skriver Bloomberg News.

Problemen började för en månad sedan då den välkända konsumenttidskriften Consumer Report skulle testa elbilen, Fisker Karma, men bara kom 290 kilometer innan bilen stannade på grund av att batterierna slutade fungera. Det visade sig att samma fel hade drabbat fem andra av Fiskers bilar. Men enligt A123:s vd, David Vieau, misstänker man att alla batterier om tillverkats i Michigan kan vara behäftade med samma tillverkningsfel och därför ersätts samtliga kunder med nya batterier.

Felet, som, enligt A123 Systems beror på ett tillverkningsfel, har gjort att batterierna kortslutits och helt enkelt slutat fungera. Felet har bara drabbat de batterier om tillverkats i fabriken i Michigan och inte de system som A123 levereras till andra biltillverkare, till exempel BMW och General Motors. De batterierna tillverkas för övrigt i företagets kinesiska fabrik.

A123 Systems startades för elva år sedan och har i dag 2 500 anställda. Företaget, som förra året redovisade en förlust på motsvarande 1,7 miljarder kronor, har bland annat finansierats genom lån och bidrag från den amerikanska energimyndigheten som också ställt ytterligare lånegarantier till företagets förfogande. För att klara ut produktionsproblemen och batteribytena kommen A123 att behöva utnyttja de garantierna.

Författare:  Laban [ ons 12-03-28 07:08 ]
Inläggsrubrik:  Re: För den som har pengar - Fisker Karma

Ja jänkarna på ex green.autoblog.com gör sig lustiga över att den tillverkare som faktiskt tillverkar batterier även i USA får problem, och då endast i fabriken som ligger just i USA. Karman har väl drabbats av en del mjukvaruproblem också. Skärmar som slocknar under färd mm.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/