Etanol.nu

Forum för föreningen etanol.nu
Aktuellt datum och tid: mån 20-07-06 20:39

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 2 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: fre 08-09-05 08:48 
Offline
Forummoderator

Blev medlem: ons 06-12-20 08:22
Inlägg: 3227
Ort: Hässleholm
Bilsport är riktiga skojare. De rubriksätter en etanolpositiv artikel med nyheten "Spannmål används till etanolproduktion", som väl alltid kan uppröra någon som inte är insatt i etanolens värld.

Citat:
Spannmål används till etanolproduktion

I sommar har vädret växlat kraftigt över Sverige och påverkat skördarna både positivt och negativt. Lantmännen kan nu fastslå att kvaliteten på kvarnspannmål är betydligt sämre än ett normalår på grund av de stora nederbördsmängderna som fallit i augusti. En stor del av spannmålen med sämre kvalitet fungerar dock utmärkt i koncernens etanolproduktion.

För Sveriges lantbrukare innebär det tyvärr att intäkterna för spannmål generellt blir lägre i år jämfört med förra året på grund av sämre kvalitet, lägre världsmarknadspriser och i vissa fall lägre avkastning, säger Mikael Jeppsson, spannmålschef Lantmännen.

Duger inte till bröd
Spannmål som inte håller brödsädskvalitet klassas ner till foderspannmål, som har lägre marknadspris än brödspannmål. Denna foderspannmål kan även användas till etanolproduktion. Lantmännen har en stor etanolfabrik i Norrköping.
− Årets skörderesultat visar tydligt vilken nytta som etanolfabriken kan göra för de svenska spannmålsodlarna. Under den senaste veckan har vi varit i kontakt med flera lantbrukare som är oerhört glada att de nu kan sälja sin spannmål med sämre kvalitet till oss, säger Joakim Säll, affärsområdeschef Lantmännen Energi.


2008-09-04 14:23 av Bilsport.se


http://www.bilsport.se/news.php?id=60010


Dela på FacebookDela på TwitterDela på TuentiDela på SonicoDela på FriendFeedDela på OrkutDela på DiggDela på MySpaceDela på DeliciousDela på TechnoratiDela på TumblrDela på Google+
Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 2 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011