Etanol.nu

Forum för föreningen etanol.nu
Aktuellt datum och tid: tis 20-12-01 22:51

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: fre 13-08-16 21:28 
Offline
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 06-12-23 09:31
Inlägg: 7132
Ort: Älvsjö
En länk om denna fabrik http://gas2.org/2013/08/06/new-florida- ... d-garbage/ google översatt, men missa inte de länkade artiklar i engelska originaltexten!

Citat:
Ny fabrik i Floridas gör energi från sopor

6 AUGUSTI 2013 AV JO BORRÁS

Bild

En ny etanol produktionsanläggning är inställd att öppna i Florida den här månaden att löftet om en ny industri som producerar bränsle ur allt från gräs till sopor. Nyheten är en milstolpe för de förnybara bränslen och industrier etanol, som har förföljts av falska, GOP-backed hävdar att de nuvarande metoderna för att göra bränsle från majs och socker höjer livsmedelspriserna .

Trots motstridiga påståenden från köttproducenter att etanolproduktion är inte en faktor i stigande livsmedelspriser och en allt större prisskillnaden mellan etanol och federalt subventionerade bensin har dock idén "fastnat" i de flesta människors sinnen. INEOS Bios nya Florida anläggningen hoppas att kringgå dessa problem och kontanter i på konsumenternas ökande efterfrågan på etanol hemma och utomlands .

"En av de frustrationer av den politiska debatten har varit den kommentar som," Det är inte här ännu, ingen producerar ännu ", säger Peter Williams, vd för INEOS Bio, i en intervju. Nu, sade han, "det anländer. Det är här. "

Den INEOS Anläggningen värmer organiska material i uppsamlade organiska avfall (mat, gård gräsklipp etc.) som producerar en blandning av kolmonoxid och vätgas. Bakterier foder på den uppvärmda avfall jäsa gasen och skapa etanol. Företaget säger att det har för avsikt att börja sälja etanol till amerikanska oljebolagen och planerar att släppa sin första leveranserna senare denna månad. "Allt vi gjort bekräftar vår syn på tekniken," Williams tillsattes. "Det förstärker vår syn på att det är ett mycket attraktivt värde proposition som en teknik för att omvandla avfall till bioetanol och energi. Till makten, liksom. "

"Vi räknar med att tillbringa resten av 2013 att sätta anläggningen genom sina steg, och visar (att anläggningen kan nå sin officiella kapacitet på åtta miljoner liter per år)", sade Mr Williams i företagets officiella pressmeddelande. "Allt som vi har sett hittills validerar den tekniska och ekonomiska bärkraften av tekniken." Medan 8,000,000 liter låter som ett stort antal till mig, skulle produktionen uppfyller fortfarande bara en bråkdel av den totala efterfrågan - vilket verkar självklart när man tänker att USA konsumerade nästan 13 miljarder (BILLION!) liter etanol under 2012.http://www.ineos.com/en/businesses/INEO ... =INEOS+Bio
google translated:

Citat:
INEOS Bio Producerar cellulosaetanol i kommersiell skala

Första anläggningen i världen med hjälp av ny avancerad bioenergiteknik att omvandla avfall till förnybart bränsle och el

Vero Beach, Fla. - 31 juli, 2013 - INEOS Bio meddelade idag att dess Indian River BioEnergy Center (Center) nu producerar cellulosaetanol i kommersiell skala. Första etanoldrivna transporter kommer att släppas i augusti. Detta är den första produktion i kommersiell skala i världen med INEOS Bios genombrott förgasning och jäsning teknik för omvandling av biomassa avfall till bioetanol och förnyelsebar energi.

"Vi är mycket nöjda med de framsteg som gjorts av vårt team på Vero Beach", säger Peter Williams, vd för INEOS Bio och ordförande i INEOS New Planet bioenergi. "De har framgångsrikt behandlat de utmaningar som flyttar en ny teknik för stor produktion skala för allra första gången. Därför är vi nu glada att meddela att vi producerar kommersiella kvantiteter av bioetanol från vegetativa och träavfall, och samtidigt exporterar makt till det lokala samhället - en världsnyhet. Vi räknar med att tillbringa resten av 2013 att sätta anläggningen genom sina steg, och visa fullständiga nominella kapaciteten. "

Dr Williams tillade "Allt som vi har sett hittills validerar den tekniska och ekonomiska bärkraften av tekniken. Vi är fortsatt övertygade om att förmågan att avleda avfall från samhällen genom att konvertera dem till konkurrenskraftiga priser förnybart bränsle och makt ger en utmärkt värde proposition. Det hjälper till att lösa problem avfallshantering, bidrar till utbudet av prisvärda och förnyelsebart bränsle och energi, skapar attraktiva arbetstillfällen, och ger en hållbar källa till värde för samhället. Vi ser fram emot att ta nästa steg i att bygga ett globalt företag baserat på den breda användningen av denna avancerade teknik. "

Den BioEnergy Center är ett joint venture projekt mellan INEOS Bio och New Planet Energi. Anläggningen har redan konverterats flera olika typer av avfall biomassa material till bioetanol, inbegripet vegetativt och trädgårdsavfall, och citrus, ek, tall, och pall träavfall. Det kommer att ha en årlig produktion på åtta miljoner liter (24kta) av cellulosaetanol och sex megawatt (brutto) av förnyelsebar energi. Centret är också tillåtet att utnyttja kommunalt fast avfall (MSW), kommer kvantiteter som används för framställning av bioetanol vid Centrum under 2014.

De biobränslen som produceras i Florida kommer att förankra den nya produktionen av cellulosaetanol enligt US Renewable Fuels Standard (RFS). INEOS Bio arbetar med andra företag och städer över hela världen för att använda denna teknik som en ny riktning för avfallshantering och produktion av avancerade biobränslen och förnyelsebar energi.

Centret kosta mer än $ 130.000.000 och skapade mer än 400 direkta bygg-, ingenjörs-och arbetstillfällen tillverkning under dess utveckling. Projektet anskaffas mer än 90% av utrustningen från amerikanska tillverkare, skapa eller behålla arbetstillfällen i mer än 10 stater. Centret har 65 heltidsanställda och ger $ 4.000.000 per år i löner till lokalsamhället.

Centret kommer att fungera som en referensanläggning för framtida INEOS Bio anläggningar och för företag och städer är intresserade av att licensiera tekniken för liknande anläggningar. Som en viktig licensgivare kemisk processteknik i världen, INEOS kommer att utnyttja sitt omfattande kunnande för att föra denna teknik fram som ett spännande nytt alternativ för en hållbar avfallshantering.

För mer information om licensiering av INEOS Bio-teknik, kontakta Mark Dietzen eller Markus Hesse vid bioinfo@ineos.com också på http://www.ineosbio.com .

_________________
Komplettera gärna data om dit piggybacksystem här: http://www.editgrid.com/user/aryan/E85_piggyback_system och här viewtopic.php?f=10&t=6352


Dela på FacebookDela på TwitterDela på TuentiDela på SonicoDela på FriendFeedDela på OrkutDela på DiggDela på MySpaceDela på DeliciousDela på TechnoratiDela på TumblrDela på Google+
Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011