Etanol.nu
http://www.etanol.nu/forum/

Satsningar på cellulosabaserad etanol i USA
http://www.etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=36&t=7068
Sida 1 av 1

Författare:  göinge [ sön 14-02-02 11:25 ]
Inläggsrubrik:  Satsningar på cellulosabaserad etanol i USA

Citat:
GENOMBROTT NÄRA - STOR JACKPOTCHANS

Enligt branschexperter kommer det stora kommersiella genombrottet för cellulosabaserad etanol under 2014. Bara i USA byggs det för närvarande åtta st produktionsanläggningar för andra generationens etanol. "När de flesta av dessa skall tas i drift under 2014 kommer de behöva vår typ av jäst," säger VD Lars Welin. Branschexperter talar vidare om upp emot 3.000 nya anläggningar under överskådlig framtid. 600 st bara i USA. För lilla Taurus kan det bli en Jackpot med bibliska proportioner.

Det på börsen hemlighetsfulla Taurus Energy har tidigare utsetts till ett av världens 30 mest spännande bioteknikföretag. I Sverige är det många som kräks när Etanol kommer på tal men ute i den stora världen verkar drivmedlet ses som ett av många andra komplement till oljan. Framför allt är det etanolens inblandning i bensin som driver på efterfrågan. Genombrottet för 2:a generationens etanol, där restprodukter inom framför allt skog och jordbruk kan tas till vara, närmar sig nu stora rubriker och det är sannolikt från USA som den första stora bomben kommer. Undertecknad har inte glömt den mycket positiva studien frånGeorge Washington University från år 2010. http://www.taurusenergy.eu/PDF-dokument ... apport.pdf

Vid senaste rapporten den 17:e januari steg aktien kraftigt ut ur en tids negativ trend. Efterföljande rekyl verkar klar och investerare bör nu ta sikte på den digra triggerlista som finns för kommande veckor och månader. Förutom alla amerikanska anläggningar som enligt VD behöver Taurus typ av jäst, är Taurus med i förhandlingar runt om på fler ställen i världen. Det vi känner till är Frankrike, Indien, Italien, Kina samt ett stort oljebolag med adress Norden. Utöver detta finns ett antal högintressanta projekt bl.a annat ett MTA och NDA med ett stort norskt kemiföretag.

Taurus Energy är aktien som från tid till annan brukar kunna starta enorma spekulationsrallyn på 5-10 ggr startkursen. Statistiken är i snitt ett rally per år. Rekordet är 800 % bara på 7 dgr utan nyhet. En titt i aktiens månadschart avslöjar en potentiell skålformation med 12,80 kr som target. Mot bakgrund av att det stora genombrottet kommer i år, kan det visa sig bli riktigt lönsamt att bevaka Taurus Energy framöver. Särskilt när aktien börjar etablera sig över 2 kr nivån kan det generera dominokrafter som blir självantändande.


http://www.redeye.se/aktiebloggen/tauru ... ckpotchans

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/