Etanol.nu
http://www.etanol.nu/forum/

Nystart 2020
http://www.etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=4&t=7666
Sida 1 av 1

Författare:  Tobben [ sön 19-11-17 21:32 ]
Inläggsrubrik:  Nystart 2020

Hej!
Föreningen har legat vilande några år nu då E85 snackats ner av motorjournalister och bilindustrin. I och med att elbilar nu är på inmars håller dock bilindustrin på att inse att de kommer bli utan en massa service- och reparationspengar! Därför kommer det nu nya bilmodeller med E85 och somliga inom bilindustrin ställer sig plötsligt välvilliga till etanol konvertering som om de aldrig har tyckt något annat :) Vi på etanol nu förstår ju att framtidens bilar ska drivas med elmotorer (oavsett hur elen lagras) men konvertering av den befintliga fordonsparken och de fossilbilar som säljs i dag är också nödvändig för att klara omställningen!

En bra skrift om myter som spridids tidigare men som utretts av Stockholm stad finns på hemsidan (http://www.etanol.nu) och på länken här:

http://www.stockholm.se/Global/Frist%C3 ... ol_web.pdf

I och med att fler nu förstått att etanol konvertering är en av vägarna för att minska koldioxidutsläppen lär föreningen få en nystart 2020!

Välkomna in i föreningen och debatten alla nyanlända!

Författare:  Henrik Jansson [ fre 21-04-30 16:54 ]
Inläggsrubrik:  Re: Nystart 2020

Det händer en del i riksdagen nu om lagstiftning kring denaturering, konvertering och pumplagen, men om något ska bli verklighet så måste våra politiker påverkas så att rätt beslut fattas. Kan vi gå samman här för att påverka så har vi snart en förändring på plats. Men då krävs det att vi gör något, och inte sitter och tittar på. Denatureringen till etanol måste godkännas så att E100 blir tillåtet, Pumplagen måste ändras så att E100 blir tillgängligt, och konvertering måste tillåtas enligt ett enkelt och logiskt regelverk. Allt detta kan göras ganska snabbt.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/