Det var nog naturköt, jag har också sätt nått liknande. Naturkött är ssäkert lika bra för naturen som naturgas
Kravmärkt kött är nog mkt "bättre" än så, men säkert sämre än de flesta icke kravmärkta proteiner från växtriket sett ur miljö & klimatsynpunkt. Kanske tom sämre än soja odlad på fd regnskogsmark om man räknar på livscykelanalysen och de indirekta följder av att 80% av världens jordbruksmark numera används till att producera kött.
I Holland börjar man nu diskutera införandet av en slags "köttskatt" pga den förödande effekten den har på klimaten som är större än vår användning av fossila bränslen i transportsektorn.
Jag tycker det vore bättre med en rättvis fördelning isf skatt men vi behöver helt klart åtgärder för at få människor att ändra kostvanorna och äta mindre kött och därmed minska den globala kreaturstock. Det dröjer säkert innan något sådant finner tillräcklig stöd hos allmänheten och få/ingen politiker vågar ta något sådant beslut innan dess. Men det är nog det ända raka eftersom enbart informationskampanjer inte fungerar, det är för få som tar konsekvenser ur dem.
Vi bör återgå till en mkt mindre antal kor som inte äter importerat soja för att producera mjölkprodukter och kött, bara en bråkdel av dagens antal grisar som i huvudsak få matrester som huvudkost kan vara hållbart. Med färre grisar minskar vi samtidigt risken för att sjukdomsepidemier som svininfluensan drabbar oss själva.
Hur som helst ett bra initiativ
http://www.mjv.se/wordpress/?page_id=71av miljöförbundet jordens vänner
Citat:
Varje hundralapp som MJVs regnskogsfond får skyddar hela 1000 hektar regnskog i ett år!
Också bra att de nu också inser och säger att det är köttproduktionen som är största hotet för regnskogen och inte sockerrör/etanol som de tidigare har varit inne på.
/Aryan