Etanol.nu

Forum för föreningen etanol.nu
Aktuellt datum och tid: tor 20-07-02 12:42

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 2 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: tis 13-05-28 13:48 
Offline
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 06-12-23 09:31
Inlägg: 7132
Ort: Älvsjö
Se http://www.riksrevisionen.se/sv/OM-RIKS ... an-ge-mer/

Man kan väll säga att Sveriges ordförendeskap av Arktiska rådet under Bildts ledning mer eller mindre beskrivs som ett fiasco i Riksrevisionens granskning.

Citat:
Sveriges medlemskap i Arktiska rådet kan ge mer

Sveriges medlemskap i Arktiska rådet skulle kunna ge ett mer effektivt utbyte. Regeringen har inte skapat förutsättningar för att ta hand om rådets rekommendationer i Sverige. Regeringen har inte heller gett en tydlig bild av hur den arbetar i rådet för att minska utsläppen av koldioxid.

Riksrevisionen har granskat Sveriges arbete i Arktiska rådet. Den övergripande slutsatsen är att Sveriges medlemskap skulle kunna ge ett mer effektivt utbyte.

Granskningen visar att regeringen inte har sett till att rådets rekommendationer tas om hand i Sverige. Myndigheterna vet inte vems ansvar det är att bedöma om rekommendationerna ska genomföras. Det sker inte heller någon uppföljning av rekommendationerna.

Regeringen beskriver minskade koldioxidutsläpp som den viktigaste åtgärden för att begränsa uppvärmningen av Arktis, och Arktiska rådet som det viktigaste organet i arktiska frågor. Men koldioxidutsläppen har inte tagits upp på dagordningen i rådet. Enligt Riksrevisionen ger inte regeringen en tydlig bild av inriktningen för regeringens klimatarbete i rådet.

Riksdagen vill bli löpande informerad om arbetet i Arktiska rådet men har bara blivit formellt informerad om utvecklingen en gång. Det skedde bara några veckor innan det svenska ordförandeskapet avslutades.

– Sverige har gjort en stor investering i Arktiska rådet genom nästan 20 års arbete av kvalificerade diplomater och forskare. Men regeringen har inte gjort motsvarande ansträngning för att ta hand om de rekommendationer som kommer ut av arbetet i rådet. Sverige skulle kunna få ut mer av medlemskapet, säger riksrevisor Claes Norgren.

Riksrevisionen rekommenderar att regeringen ser till att de frågor man prioriterar i Arktiska rådet tydligt framgår för riksdagen och medborgarna. Riksdagen bör få regelbunden information om arbetet i rådet. Regeringen bör också göra tydligt för myndigheterna vem som har ansvar för att bedöma, prioritera och eventuellt genomföra rådets rekommendationer.

Fakta
Sverige har varit medlem i Arktiska rådet sedan det bildades 1996. Under åren 2011-2013 har Sverige varit ordförande i rådet. Enligt regeringen är Arktiska rådet det främsta multilaterala forumet för frågor som rör Arktis. Klimat och miljö är en av tre prioriteringar i Sveriges strategi för den arktiska regionen, liksom för Sveriges ordförandeskap. Riksrevisionens granskning är ett bidrag till en multilateral granskning av Arktiska rådet.

_________________
Komplettera gärna data om dit piggybacksystem här: http://www.editgrid.com/user/aryan/E85_piggyback_system och här viewtopic.php?f=10&t=6352


Dela på FacebookDela på TwitterDela på TuentiDela på SonicoDela på FriendFeedDela på OrkutDela på DiggDela på MySpaceDela på DeliciousDela på TechnoratiDela på TumblrDela på Google+
Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tor 13-07-04 13:11 
Offline
Forummoderator

Blev medlem: mån 07-01-01 20:57
Inlägg: 6004
Ort: Hindås
Det finns det fler som tycker...:
viewtopic.php?f=2&t=6909

_________________
http://direktdemokraterna.se
Myndigförklara dig själv.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 2 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011