Etanol.nu
http://www.etanol.nu/forum/

Branschen vill sluta informera hur elförbrukning kan minskas
http://www.etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=6&t=6871
Sida 1 av 1

Författare:  aryan [ mån 13-05-20 13:08 ]
Inläggsrubrik:  Branschen vill sluta informera hur elförbrukning kan minskas

http://www.dn.se/debatt/branschen-vill- ... anvandning

Citat:
”Branschen vill stoppa råd om minskad elanvändning”

Ifrågasatt kampanj. Branschorganisation Svensk Energi uppmanar sina medlemsbolag att sluta informera kunderna om hur deras elförbrukning kan minskas. Det är en kampanj som går på tvärs mot EU:s och energimyndighetens intentioner, skriver företrädare för miljö- och bostadsintressen.


Citat:
”Ladda Sverige är ett initiativ från Svensk Energi för att sprida kunskap om el och elanvändning”, skriver branschorganisationen Svensk Energi på sin hemsida om detta fleråriga projekt.

I en intern kommunikationsstrategi framgår att Svensk Energi vill få elbolagen att sluta informera elkunderna om hur de kan minska sin elförbrukning. I strategin skriver de bland annat: ”Om projektet får negativ publicitet ökar också risken för att enskilda medlemmar inte orkar hålla i den ursprungliga planen utan faller tillbaka i beteenden som att uppmana elanvändarna att minska elanvändningen.”

”Att förändra synen på el från en dyr miljöbov till en prisvärd hjälte kommer att kräva uthållighet och uppslutning bland majoriteten av elföretagen”, skriver Svensk Energi i sin kampanjstrategi. Det viktigaste medlet förefaller vara att: ”Elföretagens kommunikation bör ändras från allmänna tips om minskad elanvändning till att tydligare förklara elens fördelar.”

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/