Etanol.nu

Forum för föreningen etanol.nu
Aktuellt datum och tid: fre 24-11-01 01:37

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: tor 07-01-11 18:04 
Offline

Blev medlem: ons 06-12-20 11:04
Inlägg: 1983
Ort: 08- och Småland
När jag ser det här, tänker jag att ju högre sockerhalten är i någon växt, desstå mer lämpar den sig för framställning av bioetanol. Tänker jag rätt eller fel?

Detta berättar i alla fall Ny Teknik 070111:

Publicerad 070111, 11:36
SÖTAR VETEBRÖD
REDAN PÅ ÅKERN
Sötebrödsdagar väntar det japanska kvarnföretag som tillsammans med jordbruksforskare tagit fram ett vetemjöl som redan från början är sötat.

Läs mer: http://www.nyteknik.se/art/48589


Dela på FacebookDela på TwitterDela på TuentiDela på SonicoDela på FriendFeedDela på OrkutDela på DiggDela på MySpaceDela på DeliciousDela på TechnoratiDela på TumblrDela på Google+
Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 07-01-12 09:05 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 07-01-08 02:25
Inlägg: 644
Ort: Linköping
Jag såg också detdär och började fundera. Disskuterade med några bekanta. Det är ju en sak att framställa sprit ifrån stärkelse, en annan ifrån socker direkt. Hur krångligt är det att kombinera? Nån agro-människa som vill uttala sig?

Mycket möjligt att jag är helt ute och cyklar, jag blir gärna rättad då :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 07-01-12 21:23 
Offline
Forummoderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 06-12-20 22:53
Inlägg: 701
Ort: Norrköping
Det är alltid lättare att jäsa en växt till etanol ju närmare den är ren glykos( en värt socker). Gränsen för jäst ska kunna omvandla socker(stärkelse) till etanol får normalt vid 4 värt socker, allt mindre än pentoser funkar. för att jästen ska kunna jäsa på pentoser krävs en genetiskt modifierad typ av jäst. Det går också åt mindre energi, tid och kemikalier för jäsningen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: fre 07-01-12 22:42 
Offline

Blev medlem: ons 06-12-20 11:04
Inlägg: 1983
Ort: 08- och Småland
Det var en Japansk kvarnkoncern som hade förädlat det här vetet.
Japaner har ingen större tradition av att äta bröd! I alla fall inte vetebröd. Naturligtvis görs det i dag lite grand. Unga japaner tycker allt västerländskt är spännande. Men huvudsakligen äter dom nog mest sin traditionella mat fortfarande? Det japanska ordet för bröd, pan, är ett låneord från portugisiska. (Det finns fler exempel på företeelser som var okända för japaner. Gräsmattor och glas t.ex.)
Men kan dom ha i baktanke att kunna jäsa sitt sockerberikade vete till etanol?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 14 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2011