Etanol.nu
https://www.etanol.nu/forum/

Etanol i alkylatbensin?
https://www.etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=41&t=6699
Sida 1 av 1

Författare:  nyfiken [ tor 12-12-13 11:34 ]
Inläggsrubrik:  Etanol i alkylatbensin?

Jag har just köpt mig en snöslunga. En Stiga Snow Patrol. Den går uttryckligen enligt handboken att köra på alkylatbensin, (Till skillnad mot trädgårdstraktorn som har en amerikansk motor. Där stog inte ett ord om alkylatbensin, men jag kör den på det ändå. I USA är alkylatbensin tämligen okänt har jag fått veta) Snöslungan har en Kinesisk GGP-motor.
Hursomhelst, när jag slungade snö för fullt i går kom jag ju så småningom till tankningen utomhus. Då var det snö överallt på snöslungan och lite i luften på väg ner. Då slog mig tanken medan jag hällde i alkylatbensinen att man kanske skulle ha lite etanol (K-sprit) också som skydd mot vatten i bränslet.
Jag sökte på produktdatabladet (OK-Q8) men kunde inte se att det stog något om det innehåller etanol. Kommer det att påverka alkylatbensinen negativt på något sätt om jag häller i lite K-sprit vid tankningarna? Eftersom alkylatbensinen tydligen säljs utan etanol, så funderar man på om det har någon orsak.
Naturligtvis vill jag köra på enbart E85, men inte förrän garantin på snöslungan har gått ut så att jag inte får som "mothugg" att jag inte följer givna instruktioner, om det skulle uppstå någon situation med garantianspråk.

Författare:  aryan [ tor 12-12-13 13:30 ]
Inläggsrubrik:  Re: Etanol i alkylatbensin?

Du kan lungt hälla i 5-10% E85 i alkylaten, billigare än K-sprit men då får du såklart 20-25%? ful-bensin på vinteretanol köpet.

Tror att det även finns ASPEN E85 extra dyrt såklart men då får du 15% alkylat bensin i stället för vanlig bensin i spriten.

Författare:  aryan [ sön 12-12-16 19:43 ]
Inläggsrubrik:  Re: Etanol i alkylatbensin?

Se även viewtopic.php?f=11&t=6703

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/