Etanol.nu
https://www.etanol.nu/forum/

Bildelar och tillbehör!
https://www.etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=46&t=7414
Sida 1 av 1

Författare:  torbjorn [ tis 16-06-07 20:18 ]
Inläggsrubrik:  Re: Bildelar och tillbehör!

Min erfarenhet är att man inte hittar någon onlinebutik som har bra pris och bra kvalitet på allt man behöver till vilken bil som helst, utan man får räkna med att handla på olika håll beroende på vad man behöver för delar för ögonblicket.
eBay är en bra början, i synnerhet tyska och engelska handlare där.

autopartsmarket.eu har en hel del prylar, men det krävs viss branschkunskap för att hitta rätt bland deras olika varumärken (de säljer de flesta delar från flera olika leverantörer, så man kan inom vissa gränser välja själv om man ska sikta på billigast möjliga piratdel eller ett mer pålitligt och välrenommerat men dyrare märke) och vissa kategorier (t ex däck och fälgar, avgassystem, plåtdelar) har de inte alls i sortimentet. Frakten blir dyr på tungt gods (t ex bromsskivor), och de har ganska dåligt utbud av delar till bilar som är ovanliga i central- och östeuropa (t ex Volvo, Saab och vissa amerikanska bilar). I övrigt går det bra att handla därifrån om man inte har för bråttom, det brukar ta 8-9 dagar från beställning innan man har paketet.

När det gäller att köpa däck på nätet har jag en känsla av att så gott som alla webshopar för däck egentligen bara är olika portaler för samma tyska däckgrossist. Jag har handlat där en gång och det fungerade bra så när som att posten misslyckades med att köra ut och avisera paketet, efter att ha efterlyst det en vecka fick jag själv åka och hämta det i en postterminal långt ut i ett industriområde. Man bör dock jämföra priserna med ortens billigaste gummiverkstad, det är inte alls säkert att det alltid är billigare att köpa däck på nätet, speciellt inte om man ändå måste anlita en gummiverkstad för montering och balansering.

Författare:  Peter [ fre 16-06-10 18:17 ]
Inläggsrubrik:  Re: Bildelar och tillbehör!

Jo gällande däck för egen del anlitar jag mest den lokale däckhandlaren som ofta har samma eller liknande priser man skulle fått online och då ingår monteringen med,,,

Med den nämnda autopartsmarket.eu anser även jag som mångårig mekaniker rätt svårorienterad överlag och handlat enstakat gång där i från, rekommenderar annars klart "försvenskade ebay sida" http://www.reservdelar24.se som en klart överskådlig, mycket bra support om man någon gång behöver sådan. Har delar till dom flesta märken (även Saab & Volvo), har väl blivit ett par hundra enbart positiva erfarenheter från dessa! Där leveranserna legat på mellan 4-8 arbetsdagar och leverans hem till dörr! Annars ligger Skruvat.se med på en god tvåa, för egen del för vissa delar.

Enhetsfrakten är med hos reservdelar24.se för icke skrymande delar endast 85 kronor även för bromsskivor osv, enda haken är att med eventuell pant på visa delar som bromsok, drivaxlar mm lönar sig sällan att skicka tillbaks då frakten är klart dyrare i retur! Men oftast tjänar man på affären ändå, och man hittar både kvalitet som piratdelar, där man ofta hittar samma märken osv som säljs här hemma i regel till halva men oftare till en tredjedel av vad identisk del kostar hos tex Meca! Själv har jag slutat förvånats, där till och med ofta till och med Biltema kan vara dyrare än tex ett SKF hjullager på reservdelar24.se

Författare:  biltema 10w30 [ tor 16-06-23 21:26 ]
Inläggsrubrik:  Re: Bildelar och tillbehör!

reservdelar 24 är tyska pkwteile.de samma som bildelaronline24.se även autodoc.se som har fri frakt
autodoc är dock ganska kluddig design, leta upp på bildelaronline24.se först och handla sen hos autodoc.se

mister-auto har frakt från 29:-

Biltema har ju råd med marmorgolv på kuindtoaletterna

här är fler bildelsnasare:
svenska:

http://www.skruvat.se/

smörjmedel:
https://www.oljemagasinet.se/

nordiska:

http://www.thansen.dk/?


utomnordiska:

http://www.teiledirekt.de/
http://www.autoteilemann.de/
http://www.mister-auto.se/sv/

http://www.autoteileservice24.de//#
http://filipex.se ?
http://www.eurocarparts.com/car-parts

smörjmedel:
http://shop.oil-center.de/
http://www.mapodo.de/
https://www.motor-oel-guenstig.de/

:D

Författare:  biltema 10w30 [ fre 16-11-25 11:53 ]
Inläggsrubrik:  Re: Bildelar och tillbehör!

Här är även en lettiskt med bra priser
autopartsmarket.e
:D

Författare:  torbjorn [ mån 17-02-13 18:00 ]
Inläggsrubrik:  Re: Bildelar och tillbehör!

Man spar ingenting på sånt. Det där med rabattkoder är bara bondfångeri och marknadsföringsknep. Man gör bättre affärer om man undviker att köpa av handlare som håller på med den typen av fuffens.

Författare:  karlmb [ tis 17-02-14 23:14 ]
Inläggsrubrik:  Re: Bildelar och tillbehör!

Dessa kommer ofta ut med bäst pris för bra kvalitet när man kollat runt lite på ebay mm, för oss med Mercedes och Smart i stallet..:
http://www.te-taxiteile.com/

Författare:  AcuraJan [ ons 17-02-15 12:31 ]
Inläggsrubrik:  Re: Bildelar och tillbehör!

För franska bilar måste jag rekomendera Autofrance.se
Det finns ingen webshop, men skicka ett mail och ange regnr och vad du vill ha så svarar han med pris.
Ofta är priserna i nivå med eBay och andra tyska sidor, ibland billigare.
Snabba leveranser av vanliga delar och någon dag extra för ovanligare delar.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/